Glad midsommar

till er alla önskar jag. Här i Hörvik är det i skrivande stund fint väder men får väl se om det håller i sig.

Det blir kanske en tur med båtten till Hanö idag, ett populärt ställe att fira midsommar på för båtfolket. Det kan rentav vara svårt att lägga till eftersom det är så många båtar där. Hörde igår att ett tyskt par med segelbåt, firat midsommar på Hanö i 25 år och deras höjdpunkt var att höra "små grodorna" sjungas till midsommarstången.

Inlagt 2011-06-24 10:44 | Läst 3121 ggr. | Permalink
Små grodorna vid midsommarstången är verkligen på sitt sätt ett slags höjdpunkt. I mitt fall en höjdpunkt av motvilja, om jag ska vara ärlig. Men för ett lite äldre par från Tyskland är det kanske en avspänd lössläppthet av ett slag som i alla fall inte jag förknippar med tyskar. Att göra affärer med dem är helknasigt, de är så stelbenta.

Hoppas ni fick ett fint midsommarfirande. På fredagen stod regnet tidvis som spön i backen här på ön, men dessemellan var det soligt och fint. Hur blir det i dag, lördag? Vi ska faktiskt gå på middag hos en till hälften svensk familj i dag, fast det är en ren tillfällighet att det är på midsommardagen. Blir vädret fint kanske det blir en stund på verandan, men det blir nog för kyligt att äta utomhus.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?