Nu ska jag vara riktigt positiv

och skriva om positiva saker som mitt liv innehåller. Jag har märkt under en tid att jag vaknar och tänker att vad för elände ska jag i dag ta hand om. Jag har fastnat i en eländeskarusell, trots att jag känner mig så tacksam och glad över det jag har så är det som att nattens sömn suddat bort dessa tankar, min hjärna är inställd på att vakna med dåliga tankar. Jag har nu under en tid försökt öva mig att tänka annorlunda när jag vaknar men jag måste anstränga mig lite, men det har varit nyttigt.

Jag går upp och inställd på att det blir ingen bra dag, men efter en stund kommer jag till sans och tänker, vilken bra dag det är eller den här dagen kan JAG göra bra och JAG kan bryta mönstret. Det känns genast lättare och jag blir bättre till mods.

Många saker ska man gå igenom i livet, och att hantera allt är inte det lättaste alla gånger. Men motgångar stärker också många gånger. Man kommer till insikt.

Så nu tänkte jag passa på att skryta med mig själv och hujeda mig, vad det är förbjudet, men det förbjudna har alltid lockat mig .

Jag kan fotografera (även om inte alla tycker om mina bilder) och det är något jag tycker om att göra. Jag kan prata och jag kan be om förlåtelse om jag sårat någon. Jag kan säga ifrån om det behövs och den gåvan har mina föräldrar gett mig. Jag kan berömma andra människor. Jag är intresserad av andra människor. Jag kan gråta. Jag kan skratta. Jag kan tom tycka att jag är rätt bra som människa.

Så där, en liten portion skryt med sig själv och ja, det känns faktiskt ganska bra. Har jag stört någon? nej, det tror jag inte.

Det finns hopp..

 

 

 

 

Inlagt 2011-02-27 01:03 | Läst 4053 ggr. | Permalink
Ojoj vilken gullig bild! Tekniskt är den bra också, med en fin tonskala.

Jo, det är sant att man ibland går och lägger sig klok och positiv och vaknar upp negativ och korkad :-) Konstigt, men jag har också märkt det. Så det är viktigt att träna sig att vara positiv både när man lägger sig och när man går upp. Jag brukar säga mig med stort eftertryck att det är min *avsikt* att vara lycklig. Om det faktiskt är min avsikt, så är det ju helt invändningsfritt. Vad jag än för stunden känner.

Så jag tror du är på rätt spår, till vilket jag säger: Heja!
Svar från Pia-kristina 2011-02-27 23:21
Ja, nu sitter jag här klok och positiv och läser dina rader och i morgon är en annan dag och jag ska verkligen försöka träna vidare på att vakna positiv och tack för att du hejar på mig,Ernst!
Lycka till med din nya inställning! Bilden är väldigt fin med fina valörer och mycket värme.
Svar från Pia-kristina 2011-02-27 23:24
Tack Torbjörn, ja, jag tycker också att bilden förmedlar värme.
Tycker inte att du är en negativ person, ens en person någon kan störa sig på.

Dåliga tankar är energi du har som du använder som jävlaranamma och som du vänder på för att tänka annorlunda då du kommer på dig själv att känna dig neråt.
Men det är inget som gör dig till en jävligt negativ person- tvärtom!
Du ÄR go, du ÄR omtänksam. Du tänker mer på andra än dig själv.
Skriv som du gör i bloggen, de som inte gillar det kan ignorera att läsa din blogg i så fall.
Du kan ta kritik och vända på det till att göra nya tag.

Du har förmågor att veta hur andra mår, du vet mycket om andra som du inte bett om att få vetskap om. Enda riktigt negativa tankar du har grundar sig i att ibland känner du dig ensam, att känslan infinner sig som "MEN JAG DÅ?". Kanske låter detta snurrigt, men jag vet att du förstår precis vad jag menar. Du tar på dig för mycket och ibland gör du saker rent plikttroget med känslan att du inte ville göra det just då- och du tycker du har för negativa tankar.

Finns någon som sa så till dig redan som barn, "du kan inte göra allt på en gång" medan du kände att du ville ha det avklarat så du fick "se på fjärillarna".
Du måste fortfarande lära dig att finna balansen.

//Johanna
Svar från Pia-kristina 2011-02-27 23:27
Tack Johanna för dina ord, de värmer, ska du veta. och jag förstår vad du menar.
Oj vilket bra ordspråk du kom med där Pia-kristina!!!
Jag kan fotografera även alla inte tycker om mina bilder! Det ska jag skriva upp, rama in och hänga på väggen:)))
Och visst kan du fotografera! Bilden är ju störtskön!!!
Sänder dig positiva tankar i massor!!

Mvh Marie
Svar från Pia-kristina 2011-02-27 23:29
Tack så hemskt mycket Marie och ja, skriv upp det och häng på väggen, vi behöver alla skryta med oss själva och tro på oss själva. Jag sänder dig också positiva tankar i massor!
Själv är jag lite negativt (!) inställd till alla självhjälpsråd i amerikansk stil som går ut på att man ska tänka positivt. Samtidigt är ju saken den att man kan hamna i negativa tankemönster som är ytterst destruktiva för en själv och som därför måste brytas på ett eller annat sätt. Därför kan en medveten strävan mot positiva tankar ändå vara en bra sak att odla, tillsammans kanske med något mer praktiskt betonat som gör en glad (exempelvis foto i vårt fall!).

"Skryt" över sig själv är bra för folk som har självinsikt och som aldrig kommer att blir "dryga" människor av den anledningen! Du ingår helt klart i denna skara så kör på!

Bra bild!
Svar från Pia-kristina 2011-02-27 23:32
Tack Rauni jag finner inte så många ord just nu men ditt inlägg värmde. Tack en än gång!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver