Kontraster

innehåller livet och vädret bjuder på en del kontraster också. Förra veckan var blåsig och när vinden lagt sig kom kylan och drivis har lagt sig utanför Hörvik,  det känns som om hela Pukaviksbukten är full av is.

Den här tog jag 11 februari

De här tog jag den 23 februari

 Därute ligger Hanö och det känndes nästan som man hade kunnat gå över dit.

 En svan låg och vilade på isen och tittade upp när jag närmade mig och jag tänkte först att den kanske frusit fast på isen men det hade den inte.

 

Havsörnar har jag sett åtskilliga antal från mitt köksfönster med kikaren ute på isen och jag räknade till fem stycken idag, de är så långt ute att det är svårt att ta några bra bilder på dem. Men det är fantastiskt att se dem i kikaren från köksfönstret.

Idag har dock isen förvunnit igen och man kan se vatten, det är ett skådespel varje dag och en ny tavla att titta på.

Har haft några dagar hektiska dagar med många telefonsamtal, mest från mina underbara mostrar, som ringt och undrat hur det är med min mamma som för tillfället ligger på sjukhus.

Inlagt 2011-02-24 23:06 | Läst 3677 ggr. | Permalink
Pampiga vyer från havet! Det har varit riktigt kallt hos oss men vintern vid havet måtte nog ändå vara "värre" med vinden!

Har varit bortrest, sjuk etc och missat massa bloggar. Vid en snabb bläddring såg jag att du skrev ett riktigt bra inlägg i ämnet bra/dåliga bloggar! Hade tänkt visa min uppskattning via en kommentar men varken hann eller orkade det då, så det blir nu och här! Det var riktigt slagkraftigt och välbehövligt för ibland dyker det ju upp stränga magistrar här också som försöker uppfostra bloggare som inte uppnår "kvalitetskraven" eller "syndar" på något vis via oproffsigt bloggande.
Pampiga vyer från havet. Ni måtte egentligen ha mycket kallare än vi för vinden vid havet på vintern är inte snäll.

Tack förresten för ett slagkraftigt blogginlägg i ämnet bra/dåliga bloggar! Har varit bortrest och sjuk och orkeslös och missat massa bloggar, men fick syn på din text vid snabbläddring och tänkte; detta måste jag kommentera. Varken hann eller orkade då så jag visar min uppskattning här och nu. Bra ibland att "ryta" till för visst finns det stränga magistrar här också som försöker uppfostra andra bloggare som inte uppfyller "kvalitetskraven" eller som på något sätt "syndar" genom att uppta andras tid med "undermåligt bloggande"... :-)
Svar från Pia-kristina 2011-02-25 19:33
Tack Rauni och hoppas du hämtat dig och känner dig bättre!
Havet tröttnar man aldrig på!
Svar från Pia-kristina 2011-02-25 19:34
Nej, man gör ju inte det.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?