En liten promenad

gjorde jag idag och fick njuta av vackra färger i det soliga vädret som var i Hörvik idag. Det fina ljuset på eftermiddagen är fantastiskt.

 

Gick mot hamnen och där finns alltid något att titta på. Badbryggan ser något kall ut än. Känns inte som att jag vill bada idag men jag beundrar verkligen alla som vinterbadar.

 

De flesta fiskebåtarna ligger i hamn.

Här står en truck på laddning, med dekal "Nyttigt och Rätt på närfiskat sätt"

Fiskredskap ligger i hamnen

Truten har hittat en plats där uppe på rökeriets tak.

Därefter gick jag in till Vår lilla Galleria där jag bestämt träff med Kaija en vännina och konstnär. Jag skulle fota några av hennes verk och glad blev jag av det. Den här är så vacker.

Ord som jag läst idag och som jag funderat över:

 Om inte jag sätter gränser får kroppen göra det, kroppen är klokare än förståndet. Ska jag tänka med hjärnan eller med hjärtat, det är frågan.

Valet är mitt.

 

Inlagt 2011-01-30 20:48 | Läst 2774 ggr. | Permalink
Soligt och fint! Vacker tavla!

Soligt här också fast inte ett dugg vårlikt. Lär väl dröja med innan man känner vårvindar, både där nere och här, med tanke på väderomständigheterna som har varit...
Svar från Pia-kristina 2011-01-30 23:03
Ja, idag var det verkligen så soligt och vackert men det är en del kvar av vintern.
Tänk med hjärtat! Men det kan krävas att man övar sin uppmärksamhet på vad det är man tänker, och hur. Ofta tänker man ganska tanklöst, och fyller tankelådan med skräp utan att tänka på det.

Allra värst är att proppa sig full med andras tankar, från TV och tidningar t ex, utan att avvisa alla skräptankar som man blir matad med. Det är säkert minst lika farligt som att leva på skräpmat.

Här på ön har man varje år "The polar bear swim" när massor av familjer samlas vid en badvik och plumsar i. Det är något slags nyårsfirande. Lokaltidningen är alltid där och plåtar. Brrr! :-)
Svar från Pia-kristina 2011-01-30 23:08
Jag håller med dig att man kan mata sig med en massa skräp och att det är inte bra, lika lite som det är bra med skräpmat. Jag har nog börjat en resa och jag tror och hoppas att det är mitt hjärta som ska styra. Men det lite tid att vänja sig. Jag önskar jag var så tuff att jag vågade vinterbada.
Underbara bilder !! Och dina sista ord är mycke mycke kloka !!
Ha det gött
Helen(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?