Tillbakablickar och nu är det snart dopparedagen

tillbakablickar blev det inte så många jag hoppats på här för jag har fått ligga pall i sängen med hög feber och halsont men dagar före dopparedagar lär det bli fler av.

Nu tar jag julledigt och inte för att fira Kalle Anka (som en viss person uttryckt vårt julfirande, här på Fs och som jag tycker var roligt).

Jag är ingen julmänniska eller jag är ingen vän av julen. Det har enligt mig blivit alldeles för mycket av det. Jag ska försöka att ta dagen som den kommer eller fånga dagen, vilket jag ibland tycker har blivit svårare och svårare att göra ju fler dagar man trampat omkring här på jorden och det borde egentligen vara tvärtom.

Vi borde födas välstrukturerade och  målmedvetna, inte leka och busa. Vi borde sköta undan allt det där som förväntas av oss, bestämma vilken karriär vi vill satsa på, göra karriär, skaffa partner, bilda familj, skaffa barn, när allt detta är överstökat på en komprimerad tid kan vi börja fånga dagar och leva livet , tappa kontrollen och inte bry oss så mycket om  allt, passa på att njuta. Men är det inte precis så här vi lever? Jo kanske, förutom att ju äldre vi blir eller ju fler dagar vi trampat omkring, desto svårare har vi att leka och busa eller bryta invanda mönster.

Så nu halkar jag iväg på en slingrig väg för att fånga en dag före dopparedag, passar på att önska er alla en God Dopparedag och hälsa Kalle Anka!

Jag lovar, jag ska inte köra mer än 70.

 

Inlagt 2010-12-22 09:00 | Läst 3267 ggr. | Permalink
Trots alla besvärligheter du råkat ut för och som du berättat om i tidigare bloggar hoppas jag att du får en lugn och skön jul tillsammans med din familj. Och som sagt - håll hastigheten ;-)!

/Torbjörn
Svar från Pia-kristina 2010-12-23 10:10
Tack Torbjörn och ja, jag lovar att hålla farten. God Jul till dig också!!
Det är ju riktigt juligt därnere verkligen! Hoppas att du får en fin (jul)helg även om du inte är någon julvän!
Svar från Pia-kristina 2010-12-23 10:13
Och mer har det kommit i natt, det blåser som tusan också. Tack Rauni och hoppas du får en fin jul med god kålrotslåda, finska pinnar och kanske de vackra julstjärnorna med katrinplommon och mycket annat också så klart.
Gör som vi, gör något eget av julen! Fråga dig: "Vad är det jag vill känna? Ja just det, känna! Det är där det börjar. Om man inte bestämt vad man vill känna, då kommer man inte att göra det som känns bra. Det är viktigt att må bra. Dina tankar om hur vi borde starta livet kommer mig att tänka på någon stor författare (George Bernard Shaw?): "Vägen till helvetet är stensatt med goda föresatser!"

Och vi ska inte duka under för omvärldens krav på oss att dega till på ålderdomen och sjunka ner i psykisk misär. Här i byn ser jag gamlingar som sitter hela dagen och slöar framför TVn. TVn må vara OK, men allt det där stillasittandet gör inte kroppen glad. Andra hittar på allt möjligt som kryddar tillvaron. En 90+-årig dam kör fortfarande sin bil och jobbar i någon frivilligverksamhet för att fixa julfester för öns pensionärer. En 90-årig man är så anlitad för att spela dragspel på olika möten och samlingar att han måste säga nej för att det inte ska bli för mycket.
Svar från Pia-kristina 2010-12-23 10:20
Ja,jag faktiskt frågat mig själv och i år har vi verkligen släppt alla krav och i år gör jag och min man som vi vill och inte en människa har haft några invändningar.
Jag träffade också ett härligt äldre syskonpar för en vecka sedan i Gallerian, den äldsta var 88 år och det var hon som kört bilen och de hade kört flera mil i snöväder för att hälsa på oss, systern som bor i Mexico var på Sverigebesök. Det blev en glad stund tillsammans med dem.
En God Jul till dig Ernst!!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver