Tillbakablickar

                                    Här kommer några fler bilder från mina tillbakablickar.  Kvaliteten är inte den bästa  

                                            men jag bryr mig mindre om det, det är foton trots allt, och jag har tagit dem.

 

 

 

 

                                                                                  Vi ska alla åt samma håll, framåt

                                        Svanar har ett beteende som är så häftigt att skåda på våren, alla ungsvanrna blir                                                      bortjagade och de äldra hanarna är inte snälla mot ungdomarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  En tärna och när de anlänt tycker jag det är sommar, fantastiska att skåda i sina, typ fritt  fall dykningar och deras läte går ej att blanda ihop med så många andra, ofta ser man dem så där på kvällningen när de dyker , så häftigt tycker jag. Ska man jämföra denna fågel med en bil så är det en ferrari.

 

Ett gravandpar som flörtar lite med varandra, vi har under de senaste åren haft endast ett par gravänder som håller till här och jag tror att det är samma par och på våren när man ser dem första gången blir man så glad, jag tycker de är så vackra dessutom. De har ett roligt sätt att uppvakta varandra, ser ut som en dans.

Inlagt 2010-12-18 23:55 | Läst 3232 ggr. | Permalink
Svanar är ena riktiga knölar. Det är väl därför de kalas knölsvanar? De slåss inte bara med varandra, de hoppar t ex på gäss också.

Tänk, jag tror aldrig jag sett gravand. Men visst är de vackra!

Och tärnor, bland de skickligaste flygare man kan få se!

Med andra ord en riktigt trevlig bildsvit, som väcker trevliga sommarminnen i vintermörkret.
Tack Ernst! Ja svanar är riktigt grymma och det är fascinerande att se när de jagar varandra. Ja, gravanden är en riktigt vacker and och det är så härligt att se dem. Skygga de så det är inte lätt att komma dem nära.Håller med, tärnorna är skickligaste flygare och så härliga att betrakta. Visst är det härligt med dessa sommarbilder och det tack vare kameran även om kvalieten inte är den bästa.
Tärnorna kan vara bra grymma de också, speciellt då de har ungar. Har fått en sådan där störtdykande tärna rakt i huvudet en gång. Såg den inte innan och hade inte en aning om att jag var på tärnans revir. Men jag hämnades och fotade den när den anföll mig nästa gång.
Såg att den även anföll svanarna som kom lite för nära reviret.
Dina bilder är vackra, en njutning för ögat.
Trevliga bilder. Roligt att gå igenom gamla bilder ibland. Har förstått med tiden att ett antal av dina bilder hänger i Hörvik i butiken; kommer tänka på det när jag ser dessa svanar. Minns inte namnet på butiken. Visst har du del i den?
Svar från Pia-kristina 2010-12-19 23:45
Tack Rauni, jo en del hänger på Galleri Kapica. Jo jag har del i den och vi har haft julöppet nu under adventstiden.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?