Tillbakablickar

tänkte jag ägna mig åt några dagar så här  i slutet av detta år 2010 som gått fort. Bläddrar lite bland bilder jag tagit under året som gått och passar på att rensa lite också.

 

Den här är tagen en dag i februari,  min man stod med kikaren i fönstret och han räknade till hela 11 havsörnar utanför hamnen i Hörvik. Vi gick ut och jag hade kameran med och för örnarna var det rena julbordet, det fångade den ena sothönan efter den andra och det var stundtals slagsmål uppe i luften om bytena. Det var en mäktig syn. Med tanke på att havsörnarna var så gott som utrotade för inte så många år sedan var det häftigt att skåda detta.

 

                                    Förra vintern var snö och isrik, här ett par viggar på ett isflak

Fiskebåtarna hade det inte lätt, här får en hjälp att komma ut från hamnen. Jag tänker ibland på hur det var förr, att leva och bo i ett fiskesamhälle, det måste varit svårt.

                                                              Ännu en vinterbild tagen i februari

 

Här  lite nostalgi, vi köpte en sådan här thermos på auktion och den är så fin, vi hade under min uppväxt en sådan, radion är också en raritet, den är från -64. Så jag ägnade mig åt att fota dem en kväll.

 

Barnbarnet på besök.

 

                                                                20 december förra året såg det ut så här

 

Inlagt 2010-12-17 23:53 | Läst 3144 ggr. | Permalink
En trevlig bildsvit. Det är verkligen fascinerande med örnarna. Vår vithövdade örn lär också ha varit utrotningshotad, men nu ser man den rätt ofta, ibland i små flockar. Någon gång har jag räknat upp till tio.
Fascinerande möte med örnarna :-) Verkligen kul att dom kommit tillbaka, det är imponerande fåglar....

Kul med lite återblickar, ska försöka gå igenom, och framför allt rensa bland mina bilder under julledigheten, om det inte blir bra väder, då finns det risk att antalet växer istället ;-)
Ser att Marimekkos klassiska skål, Mariskooli, skymtar bakom radion och termosen, det är också lite nostalgi! Kul att den har fått en sådan uppsving igen och med väldigt många olika färger dessutom. Antar att kaffekoppen framför är också någon nostalgipryl?
Svar från Pia-kristina 2010-12-18 20:33
Ja visst är den fin, Marimekkos skål och ja, kaffekoppen är också en nostalgipryl, har även en likadan, salladsskål som jag ofta använder och den är från mitt barndomshem.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver