Snö

hade vi gott om i vintras.  Satt och bläddrade bland gamla bilder eller bilder från i vintras och ja, snö hade vi gott om.

 

 

Lite höst före snö är att föredra.

Hörde något intressant i dag om silver i avlopp och i reningsverken,  den har minskat tack vare digitalfotots utveckling.

Här en länk http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=4051563

Inlagt 2010-09-29 18:58 | Läst 2954 ggr. | Permalink
Och silvret verkar tyvärr ha ökat igen sedan sportklädesindustrin börjat använda silver i bl a underställ. Allt för att minska lukten, eftersom lukten kommer av bakterier, och silver är bakteriedödande. Alla borde använda underställ av ULL!!! Det är bäst och luktar inte. Dessutom är det ett naturmaterial som kan tas fram utan att djur får sätta livet till.
Svar från Pia-kristina 2010-09-30 23:23
Ja, det är inte klokt vatt det ska blandas in i sportkläder. Man kan undra vart allt ska sluta.
Det där med silver och digitalfoto är faktiskt väldigt intressant. Men nu växer silverutsläppen igen. Det slutar väl inte förrän silver helt enkelt blir för dyrt. Då får de återvinna det ur slammet. Men är det inte konstigt, man bedriver väldiga kampanjer för att få bort klorerade kolväten ur avloppsvatten, och då blir det silver i stället. Och vi ska inte tala om alla hormoner som numer kommer ut i sjöar och vattendrag tack vare p-pillren. Inte direkt en förutsedd konsekvens.

Här såg vi inte mycket av snö förra vintern. Ett enda snöfall i december. Den var tung och blöt, jag tog inte ens någon bild av den. Efter några dagar var alltsammans borta igen. Men jag hörde att på andra ställen fick barnen i alla fall åka kälke en eftermiddag.
Svar från Pia-kristina 2010-09-30 23:25
Det är hemskt vad vi människor ställer till med alla utsläpp och hur vi förorenar våra vatten.
Pia
Hmm..jo, jag har något svagt minne av den snörika vintern..Jo, just det!! Jag skottade snö från sviktande tak i åtta veckor, sju dar i veckan...
Gillar din vinterbild!
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Pia-kristina 2010-09-30 23:26
Tack Anders! Vi får hoppas att det blir något mindre snö den här vintern.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?