Jag tar lite bloggsemester..

känner att jag inte hinner med riktigt. Vi öppnade gallerian på midsommardagen och mycket folk var det, det blir många möten, tänkte helt enkelt vara ledig från datorn och tv:n. Fast tv:n har jag haft semester ifrån sen ett tag. Jag kan inte titta på något nu. Måste sortera och prioritera vad som är viktigast nu. Vi satt ikväll i kvällsolen och njöt en stund och Peter en Hörviksbo gick förbi och sa:

-Får inte ni sinnesro som bor så, så finns inte det.

Ja, och det har han nog rätt i, att bo som vi gör är underbart och jag uppskattar det verkligen men som sagt måste jag i alla fall sortera, njuta av det jag har just nu.

Från det ena till det andra som det heter vill jag bara berätta att jag tillverkat egen tvål och stolt som en tupp berättade jag det för min väninna som för övrigt också talar finska, jag sa till henne att nu kan jag kanske bli en tvålförsäljare, fast på finska då och på finska heter det saippuakauppias, ett lagom krångligt ord och hon sa, kan du läsa det baklänges och då kom jag på att det är ett palindrom.

SAIPPUAKAUPPIAS

Som sagt, Jag tar lite ledigt nu och önskar alla en fin sommar, stäng av tv och dator, ut i naturen och njut, fast kameran kan hänga med, det kommer en höst och vinter, då kan man sitta och titta på alla  fina bilder. Fast jag kommer nog att titta in då och då ändå.

 

Inlagt 2010-06-30 00:39 | Läst 2845 ggr. | Permalink
Hemlagad tvål är riktig tvål. Där jag bor kan jag köpa hemlagad tvål från flera olika småföretag. Jag tror kanske inte att de kokar den hemma i köket, men man vet aldrig. Den får all tvål från de stora tvättmedelsdrakarna att skämmas. Hoppas jag alrig mer behöver använda annat än sådan hemkokt tvål! Riktig tvål är ett oskyldigt njutningsmedel som förgyller vardagen.

Att titta på TV motverkar det välbefinnande som annars lätt inställer sig när man bor på en vacker plats och kan glädjas åt hemkokt tvål. Vi kastade ut TVn för mer än 20 år sedan. När man blivit avvand tycker man TVn är en ren prövning. Dagstidningar måste också njutas med försiktighet, så att man inte blir förgiftad av dem. Husch!

Lycka till med galleriet!
Svar från Pia-kristina 2010-07-01 01:41
Vad spännande att ni kan köpa hemlagad tvål från så många olika ställen där, jag är otroligt intresserad av detta och jag hoppas att jag kan utveckla det mer, jag älskar vanliga tvålar eller icke flytande sådana. Ja, tänk att ni kastat ut er Tv, vad häftigt,!! Tack Ernst och jag önskar dig en fin sommar!!!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?