Valborg utan brasa

Här nere i Blekinge är det så torrt att det råder eldningsförbud så det det blir inga brasor här. Vårens ankomst får firas utan eld. Det blir tal och körsång på stranden i Hörvik. Vädret är sommarvarmt här och man undrar om det kommer ett bakslag med regn och hagel längre fram. Jag har alltid älskat maj månad. Men jag tycker att månaden ofta går så fort och ofta är den ganska hektisk.

Jag är född i maj månad  så det var under barndomen också den bästa tiden. Där jag växte upp var det en stor marknad varje år kring min födelsedag. Det var karuseller och marknad med alla möjliga stånd. Från det att man vaknade till det stängde var man på marknaden. Kända band uppträdde där.  Kaffekopparna var en favoritkarusell.

För några år sedan var jag på marknaden med min mans dotter som då var 16 år och jag blev lite nostalgisk och föreslog att vi skulle åka kaffekopparna, vilket jag ångrade bittert efteråt. Det snurrade så fruktansvärt och jag blev så illamående och det varade i flera dagar. Kunde knappt köra bilen hem. Så aldrig mer kaffekoppar för min del.

En trevlig Valborg !

 

Inlagt 2009-04-30 10:49 | Läst 3320 ggr. | Permalink
Inte riktigt samma sak med Valborg utan eld. Här i Malmö ser det fortfarande ut som det blir bål ikväll.
Blekinge blir det imorgon och förhoppningvis fortsatt soligt och varmt väder. Båten finns däruppe och en tur till Hanö är ett inte helt oatraktivt scenario för helgen.
Ha en trevlig helg
Svar från Pia-kristina 2009-04-30 13:18
Ser man på,får man kanske fråga var ni har er båt? jag tror vädret håller i sig i helgen. Vi ska sjösätta vår båt på Lördag, så det kan ju hända att vi hinner med en liten tur. Hanö brukar vi vara ofta på under sommaren. En trevlig helg önskar jag!
Båt och hus finns i Karlshamn eller snarare på Sternö så det är bara en stunds färd.
Lycka till med sjösättningen



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver