Man tager vad man haver..

Kristider innebär sämre tider men jag tror inte att det alltid är så dåligt att vi i bland krisar. Nu pratar jag främst om det ekonomiska krisen vi befinner oss i, finanskrisen. Själv är jag inte drabbad på så sätt att jag blivit av med jobb ännu men man kan ju aldrig känna sig säker. Kriser i det privata livet kan  vara, utvecklande.

Kan det inte vara så att det i många fall föder nya ideer och kreativiteten växer. Man söker nya lösningar och blir kanske mer aktiv på så sätt. Man kanske sätter mer värde på det man har och kanske ifrågasätter man mer sitt eget liv. Kanske blir det en sport att försöka spara och vara lite återhållsam.

Känner själv i alla fall att jag ofta tänker att behövcer jag verkligen det här eller kan jag göra något själv. Känns som man blivit mer eftertänksam. Det tror inte jag är så farligt, tror snarare att det är nyttigt.

Igår körde jag och min man till ett köpcentrum här i närheten som säljer precis allt och lite till. Min man tänkte handla båtfärg eftersom båten ska sjösättas om en vecka. Jag skulle inhandla några växter. Vi gick där och hittade vad vi skulle och tittade lite på andra prylar. Kom till några korgar där de hade tio-kronors prylar. Jag vet inte om ni sett att flera affärer kör med dessa tiokronors grejor. Där brukar finnas allt möjligt som örontops, pennor, penslar och plastbyttor, ja precis allt möjligt kan det vara. Har ofta tänkt att hur i allsindar går detta ihop sig, vem gör en förtjänst på detta och något som jag ofta tänkt när jag tittat på något är att vem har tillverkat denna och var har den tillverkats och hur långt har den transporterats för att hamna i en korg i en stormarknad i Sverige?

Hur som helst tittade jag lite i korgarna där och fick i händerna en slags matta i folie, det stod att det är en matta för att skydda framrutan på bilen från frost men går även att använda för att skydda inredningen mot stark sol.

Häromdan pratade jag om att köpa en reflexskärm för att använda vid fotografering och jag vet att de kostar några hundralappar. Här stod jag nu med en  folieliknade matta och genast satte min tankeförmåga igång och sagt och gjort, jag köpte denna matta för tio-kronor. När vi kom hem tog jag fram mattan och vek den dubbelt, kom på att jag kanske kan lägga en pappskiva i mellan för att den ska bli något styvare och lättare att hålla och rikta.

Min man fick agera testperson när jag provade den. Eftermiddagssol . Så här blev resultatet.

 Här utan reflexskärm

 

Här med reflexskärm som han faktiskt håller själv. En viss skillnad, ser att det är en ljus  fläck på tröjan men det här var ett snabbtest.

 

Vad drar jag för slutsats av detta. Jo, att jag blev väldigt glad när jag kläckte den här ideen. Billig var den också men forfarande undrar jag vem, hur och var kommer de ifrån dessa tio-kronorsprylar.

 Ha det gott!

Inlagt 2009-04-25 13:57 | Läst 3358 ggr. | Permalink
Smart gjort! Ta patent, o köp hela lagret, i med en pappskiva, på med en logga, och sälj för en hundring styck via Fotosidan;)
mvh
.../PE
Ja, ingen dum ide´alls!!
Dom är urbra de där fönsterskydden. Jag köpte några för något år sedan, de var rätt kass som fönsterskydd men av en slump testade jag som reflexskärm precis som du.
Svar från Pia-kristina 2009-04-25 22:39
Jaha, då var jag inte först med denna ide´. Hoppas du haft mycket nytta av den.
Toppenidé ju! Och vad snygg han blev, din man! ;-)
Nej, allvarligt, det är inte klokt egentligen vad vi lätt luras på en massa pengar när vi istället kan använda vår fantasi och lite Kajsa Warg-mentalitet. Bra jobbat! :)
/Jenny
Svar från Pia-kristina 2009-04-25 22:47
Tackar, tackar, !!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?