Från Hörvik till Vadsö

Ja det blev en lång resa och det har varit långt uppehåll med bloggandet. Det har runnit mycket vatten under broarna sen sist. Det har hänt saker i livet som gjort att livet än en gång tagit en  vändning.

Jag har nu varit i vackra Vadsö i snart 5 veckor. Vadsö ligger i nordligaste Norge på Varangerhalvön och tillhör östra Finnmarken.

Jag jobbar här nu och det varit en dröm att få komma upp till Nordnorge och nu fick jag tack vare jobb den möjligheten och så glad är jag för det. Det är helt fantastiskt vackert här. Naturen griper tag i en. När jag landade på den lilla flygplatsen här och tog en taxi några kilometer till mitt boende så den kvinnliga taxichauffören att man måste älska natur om man ska bo här. 

Jag kan bara instämma. Här råder ett lugn och människorna är inte speciellt stressade. Finns inga köpcentrum, inga hamburgerkedjor. Livet är liksom lite lugnare här. Endast livsmedelsbutiker håller öppet på kvällarna, andra butiker stänger vissa dagar redan  klockan 16 på eftermiddagen. 

På tal om flygresan hit så var det en strapats. Startade resan från Kastrup i Köpenhamn, nordens största flygplats. Svettigt och trångt var det. Verkade som alla människor skulle resa den dagen. Sen landade jag i Gardemoen i Oslo, också en ganska stor flygplats för att flyga vidare till Tromsö som inte är speciellt stor men stor nog att ha några butiker och serveringar. Från Tromsö flög jag ett mindre plan som tog ca 35 passagerare och landade slutligen i Vadsö där det tog ca fem minuter att få resväskan på det minimala rullbandet. Efter ca tio minuter var det tomt i flygterminalen. 

Finnmarken är en speciell region med samer och finskättlingar och norrmän. Finns till och med en liten by här som kallas för lilla Finland,  Bugöynes. Jag har inte hunnit besöka byn än men ska så småningom. 

Här ett litet axplock av bilder härifrån.

Inlagt 2018-07-26 23:36 | Läst 3520 ggr. | Permalink
Gult och blått - vackert!
Fina vyer! Sjätte bilden är stämningsfull. Hösten och vintern måste bjuda på många arktiska motiv. Ser fram emot att se bilderna!
/MA



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver