Lite ruggigt nu på eftermiddagen

denna sista dag i mars månad.

Tänkte ett tag att jag ska köpa en burfågel, dvärgpapegoja eller något liknande men det flesta jag nämnt detta för har sagt, nej, gör inte det. Själv har jag tänkt att det skulle vara ett trevligt sällskap. Jag gillar ju dessutom fåglar.Vi har inga husdjur längre, vi hade hund till för ett par tre år sedan. En hund kräver  dock mycket så det är för närvarande uteslutet men jag gillar hundar och har  några hundkompisar som jag träffar då och då.

Men så idag tänkte jag att det där med fågel är nog inte något jag egentligen behöver. Jag har faktiskt en fågelkompis som kraxar till mig varje dag och har så gjort i ca fyra år. Får väl kalla den hen eftersom jag inte vet vilket kön den har men hen ställer ofta upp som modell för mig.

Det är otroligt trevligt att betrakta och de har en del roliga saker för sig.

För lite mer än ett år sedan var det en författare som hörde av sig och frågade om hon kunde använda en bild på kråkan i sin kommande bok, där en kråka skulle figurera. Självklart fick hon det. Har dock ej sett resultatet än.

Gammal kärlek rotar aldrig...

Inlagt 2014-03-31 17:02 | Läst 2904 ggr. | Permalink
Många retar sig på kråkfåglarna. De anses störa och förstöra. För oväsen och bråkar ständigt. Personligen tycker jag de är bland de intelligentaste och roligaste fåglar vi har i Sverige.
Skator och Kråkor har vi ju de flesta runt oss. Jag är alltid fascinerad över hur de löser problem. Det är så uppenbart hur dessa fåglar är smarta.
Som när de lär sig dra upp linan från en talgbollsmatare och drar upp den med näbben och sedan sätter foten på linan för att sedan dra upp den en bit till. Till sist ligger den på grenen och de kan hacka i sig härligheten.
Den enda som jag tycker klår dem är Korpen.
Den verkar vara en snäpp vassare.
Vid min lilla berg bakom huset kommer varje vår och höst korpar på väg någonstans. När det blåser kraftigt är det starka uppvindar i berget. Att se både hanar och honor leka kamikaze piloter i den starka vinden bara att det är kul tycker jag liknar ett mänskligt beteende.
Svar från Pia-kristina 2014-03-31 19:01
Jo, jag vet att det är många som retar sig på dem men det är som du säger väldigt intelligenta fåglar. jag tycker de är fascinerande. Korpen är också häftig, det flyger här över i bland, hade varit spännande att skåda dem på närmare håll.
Många tror nog också att kråkor flyger omkring varstans men de är ganska stationära eller håller till på samma plats. Jag tycker det är så häftigt att följa kråkan här och även dess familj.
Jag har ju matat den med bröd och under dessa år så har den alltid varit mest intresserad av det under våren, den tom gömmer undan en del i tången på stranden. Precis som den bunkrar upp för ungarna som komma skall.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?