Blicka framåt eller bakåt?

Det är frågan det? I bland infinner sig stunder eller tom perioder av eftertänksamhet. Livet rullar på men så händer något som får en att stanna upp. Eller har det kanske med åldern att göra? Jag har nu snart rusat på i ett års tid. Jag valde att ge mig in i en värld där jag aldrig tidigare befunnit mig rent yrkesmässigt. Jag har gjort många upptäckter som ibland gjort mig förvånad och jag har även tänkt och känt att jag nog varit ganska naiv många gånger förr, nästan känt mig lite dum över det. Men jag har också upptäckt vilken styrka man kan besitta då man är tvungen och då man inte kan lasta över på någon annan. När mycket hänger på mig.

I stunder av eftertänksamhet försöker jag att hitta en röd tråd genom mitt liv, vad är det som driver mig, vad är jag för person egentligen. Hur uppfattar andra mig och hur uppfattar jag mig själv. Är den bilden samstämmig? Spelar det någon roll?

Vad är viktigt för mig? Ska hjärtat få bestämma eller ska hjärnan få styra ? Eller är en balans det bästa? Många frågor.

Ska jag se ljuset och morgondagen som en utmaning? Gå framåt och blicka framåt men ibland vända blicken bakåt för att konstatera att jag faktiskt skapat min egen historia och den är min egen.

Är

Inlagt 2013-09-24 21:13 | Läst 4129 ggr. | Permalink
Härliga bilder och tänkvärda ord. Ha det gott
Svar från Pia-kristina 2013-09-24 22:48
Tack så mycket, ha det got du med.
Fin läsning o trevliga bilder, kråkan är härlig! Mvh, LO
Svar från Pia-kristina 2013-09-24 22:49
Tack, ja den kråkan har funnits i min närhet ett bra tag.
Det är bra och naturligt att reflektera. En klok person sa till mig att du ska tänka dig livet som att du kör bil; 80% av din uppmärksamhet ska riktas framåt och 20% bakåt.

PS sista bilden är lugn o vacker. varför inte bara njuta av livet så gott det går?
Svar från Pia-kristina 2013-09-24 22:50
Det var kloka ord, tack.
Reflektion och balans är bra men...

Det enda du kan påverka är framtiden!!!
Backspegeln, får aldrig bli större än vindrutan!!!
Svar från Pia-kristina 2013-09-24 22:51
Tack för de kloka raderna.
Att du har svårt att hinna med fotohobbyn numer är ju inget att förundra sig över. Fotograftakterna sitter i alla fall i, detta är väldigt trevliga bilder.

Hjärnan eller hjärtat? Det där har jag ibland diskuterat med andra människor. De akademiskt bildade håller oftast på hjärnan. Fast inte blir de lyckligare av det. Fast det samma kan gälla för många som inte är akademiker -- då handlar det ofta om pengar. Som en tidigare svärfar, som var verkmästare på ett industriföretag. Han fnös över folk som talade om att "trivas på jobbet". Det viktiga är vad man har i lön, det var hans tes. Jag höll inte med, jag har själv alltid försökt följa hjärtat i första hand. Kanske ingen god affär, men jag är säker på att jag mådde bättre på det sättet.
pia-kristina olofsson 2013-09-25 15:41
Hej Ernst, ja det var tag sen. Jag följer hjärtat för det mesta men ibland kan man tvivla. Jag vet av egen erfarenhet att lönen inte är avgörande. Jag lämnade ett välbetalt jobb, min kropp ville inte vara med mer i en otrivsam miljö utan inflytande.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?